160 000 холивудски актьори готвят стачка след „обидни“ предложения, звездите обмислят да бойкотират продукциите

снимка: usawelcome.net

снимка: usawelcome.net

Синдикат, представляващ 160 000 холивудски актьори, е готов да започне стачка, след като преговорите с големите студия и стрийминг услуги се провалиха. Звездите са готови да спрат работа и да отсвирят филмови и телевизионни продукции. Подобни протести имаше през 1980 г., съобщава CNN. До стачната готовност се стигна, след като в последния ден от преговорите вчера не беше постигнато споразумение между актьори и шефове на студия. 

Фран Дрешър, президент на синдиката SAG-AFTRA, направи изявление, в което каза, че офертите на ръководствата на студиата са „обидни и неуважителни“.

„Компаниите отказаха да се ангажират смислено по някои теми, а по други напълно ни блокираха“, каза тя. „Докато не преговарят добросъвестно, не можем да постигаме сделка“, допълни Дрешър. 

Профсъюзът каза, че неговият комитет за преговори единодушно е препоръчал стачка, управителният съвет ще гласува тази препоръка по-късно. Членовете на синдиката вече са гласували с 98% в подкрепа на разрешаването на стачка.

Органът, представляващ студия и услуги за стрийминг, заяви, че е „дълбоко разочарован“ от решението за стачка, заявявайки, че е предложил „исторически“ увеличения на заплатите.

„Вместо да продължим да преговаряме, SAG-AFTRA ни насочи към курс, който ще задълбочи финансовите затруднения за хиляди, които зависят от индустрията за прехраната си“, се казва в изявление на Алианса на филмовите и телевизионни продуценти (AMPTP).

превод: Faktor.bg