Слави Трифонов: Ще участвам като водач на листа в изборите

Слави Трифонов

Слави Трифонов


"Смятам, че президентската република е добра алтернатива. Така ще се контролират много по-адекватно властите в страната. Най-важното е да бъдем гарант за това, което се случи на референдума. Системата трябва да бъде променена" заяви пред БНР Слави Трифонов, лидер на "Има такъв народ". 

"Мисля, че имаме сериозен шанс да влезем в парламента. Обичам да има битки. Не бихме се коалирали с ГЕРБ. ПП и ГЕРБ са ми еднакво несимпатични. Това правителство да падне - аз така реших. Ще направя всичко, което зависи от мен следващият парламент да бъде работещ парламент", добави Трифонов.

"ИТН има сериозен шанс да влезе в следващото Народно събрание. Ще участвам като водач на листа в изборите. За нищо на света не бих станал министър. Не бягам от отговорност, не ми е нужно да ставам министър, за да нося отговорност", заяви Трифонов.

"Оказа се, че в политиката трябва да си лъжец. Колкото по-добър лъжец си, явно толкова по-добър политик си. Знаех го, но не предполагах, че е точно по този начин. Брутално. Безапелационно. Без никакъв срам", каза Трифонов.

По думите му най-голямата лъжа, на която е станал свидетел, е "Капитан Андреево". "Другата е, когато гледах по телевизията как бившият министър-председател каза, че съм му се обадил и съм го попитал къде е моят милиард. Това е един от случаите, когато наистина ми е увисвала мандибулата. Това са абсолютни лъжи. Другото е, че съм мафиот", посочи Слави Трифонов.