Смилов: Не страх, а хладнокръвни калкулации е причината партиите да не искат редовен кабинет

ГЕРБ се опитват да изградят наново своята репутация, смята още политологът

Даниел Смилов

Даниел Смилов

ГЕРБ се надяват, че при следващи избори ще получат малко по-добър резултат. Това каза политологът доц. Даниел Смилов в интервю за "Фокус" във връзка с думите на президента Радев, че политическите формации нямат желание и изпитват страх да съставят редовно правителство в рамките на 48-ото Народно събрание.

"Това е упрек. Констатацията не е правилна в тази си част, че да става дума за страх. Според мен става дума за съвсем хладнокръвни калкулации, най-вече от страна на ГЕРБ, които се надяват, че при следващи избори ще получат малко по-добър резултат от предходните", каза доц. Смилов.

Според политолога ГЕРБ се опитват да изградят наново своята репутация, тъй като през последните години партията бе намесена в редица скандали, свързани с лидера ѝ - Бойко Борисов.

"Те се надяват, че с изтичане на времето, репутационният проблем, който имат от гледна точка на корупционните съмнения за лидера си ще почнат да утихват, просто с факта, че минава повече време. Това е основното, което ги води към избори, а не страха от управление. България в момента има достатъчно ресурси да се справи с каквито и да било кризи", каза още политологът.