Костадинов изуми водеща със скандални заклинания за Украйна, ще ни вади от ЕС и НАТО без референдум

Костадин Костадинов

Костадин Костадинов

Рано сутринта лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов изуми водещата на БНТ Христина Христова. Бившият депутат беше включен от Варна, за да каже ще влиза ли в патриотична коалиция с ВМРО. Припомняме, че Красимир Каракачанов призова за обединение на българофилите преди вота през есента. Костадин Костадинов категорично заяви, че ще участва сам на изборите. Той е категоричен, че ако вземе властта, няма да има референдуми за оставането на страната ни в НАТО и ЕС, защото, по думите му, хората ще са дали вече оценката си.

Председателят на "Възраждане" повтори още веднъж, че ще спре въвеждането на еврото в страната. Костадинов се закани още да промени закона за референдумите, ако има мнозинство в следващия парламент. Бившият депутат сравни войната в Украйна с насилието срещу сърбите в Косово и зае страната на Москва пред слисаната водеща. Тя се опита на няколко пъти да му опонира, че двата случая са несравними, но Костадин Костадинов продължи да настоява, че е прав. 

Faktor.bg припомня, че "репертоарът" от предишния парламент не се е променил особено. Разликата е, че тогава Костадинов споменаваше за допитване до народа дали страната ни да приеме еврото и въобще да остава ли в ЕС и НАТО. Сега обаче очевидно е взел категорично решение да ни извади от двата съюза без референдуми.