Лют скандал в БНР: Безлов и водещата не могат да усмирят аграрна председателка

Диана Янкулова: Поведението ви обяснява защо не ходите на срещи с премиера и защо ви нарече терористи

снимка: БНР

снимка: БНР

Лют скандал се развихри в ефира на предаването "Неделя 150" по БНР. Водещата Диана Янкулова беше поканила социолога Тихомир Безлов, който направи анализ за това, как няколко земеделски фамилии взимат лъвския пай от евросубсидиите. В студиото гост беше и Светлана Боянова - председател на Българската аграрна камара. В началото Янкулова даде думата на дамата, която започна да минава като товарен влак през всички. Първата ѝ жертва беше премиерът Николай Денков. Боянова не пожали и Янкулова. Тя обвини и двамата, че нищо не разбират от земеделска политика, а тя дошла да каже верните аргументи за протестите. Журналистката преглътна обидата и опита да върне разговора към добрия тон. Боянова обаче продължи като навита на пружина. Констатациите на Бойко Борисов, че земеделците са си купили техника с европари и утре ще протестират с нея били опорка. 

"Българското общество се обърна срещу зърнопроизводиотелите", опита да вземе думата Тихомир Безлов, с което още повече разгневи аграрната председателка. "Стига сте говорил глупости, айде, стига сте манипулирали гражданите. Чета повече от вас", развика се Боянова. "Да спре да крещи! Може ли 15 минути да говоря аз и 15 мин. - вие. Да не се прекъсваме?", попита учтиво социологът. "Не, не, няма, ще прекъсвам, и вие прекъсвайте! Не мога да понеса да манипулирате", продължи цирка представителката на протестиращите.

Боянова се обиди и на определението "зърнари". Безлов ѝ обясни, че навсякъде в медиите го има в заглавията. "Да, дайте да повтаряме медийните глупости", апострофира Боянова. Безлов, който по принцип е спокоен в студиата, не издържа и избухна, докато опонентката му говореше отгоре му през цялото време и също повиши тон: "Говорите глупости, аз такова крякане не съм чувал!". Янкулова помоли колегите си да намалят микрофона на гостенката, за да пощади слушателите. В края на разговора водещата констатира: "Участието ви днес обяснява защо не ходите и няма да отидете при премиера на разговори и защо използва силния термин за терористите".