София Лорен претърпя операция след тежко падане у дома

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

София Лорен е претърпяла операция в Швейцария в неделя. Легендарната италианска звезда, която е на 89 години, е паднала в дома си, в резултат на което е получила множество фрактури, включително една на шийката на бедрената кост. The Hollywood Reporter обяснява, че актрисата е загубила равновесие в банята си, като е паднала рязко и при това е наранила бедрото си.

Според американските медии тя е претърпяла спешна операция. Източник заяви, че оптимизмът за успеха на операцията е "предпазлив", като добави, че тя ще трябва да премине през кратък период на възстановяване, преди да започне дълъг период на рехабилитация.

Причината за разкриване на здравословното ѝ състояние е, че София Лорен се е подготвяла да открие ресторант на 26 септември в италианския град Бари. Това щеше да бъде четвъртият ресторант, който щеше да носи нейното име. В същото време тя е трябвало да получи титлата почетен гражданин на града. Поради това ангажиментите ѝ трябвало да бъдат отменени.

София Лорен може да разчита на подкрепата на най-близките си хора. Според Hollywood Reporter синовете ѝ Карло и Едоардо са до нея в болницата. Именно под ръководството на Едоардо тя наскоро се снима в игралния филм, продуциран от Netflix и пуснат през 2020 г., Life Ahead. Ролята ѝ спечели наградата "Давид ди Донатело" за най-добра актриса.

"Обичам да работя с него и чувството е взаимно. Може да е сложно. Понякога не сме съгласни, но обсъждаме посоката, в която да поемем, обменяме идеи за текста и много се смеем..." - сподели тя пред Пари мач и добави: "В крайна сметка, отношенията ни са много приятелски. Ние сме много близки, Боже мой! Почти като че ли е мой син! /БГНЕС