Станишев: В БСП започва огромна драма, ще се избира вожд

Войната сега е срещу хората на Кирил Добрев, заяви лидерът на ПЕС

Корнелия Нинова и Сергей Станишев

Корнелия Нинова и Сергей Станишев

"Притеснявам се, като гледам атмосферата, защото този избор, който може да даде енергия и може да легитимира БСП като силна партия, е стартиран накриво. Заченат е порочно", това каза лидерът на ПЕС Сергей Станишев. 

"Не с идеята как да се разшири влияние, да се види сблъсък на идеи, да се избере път за политическо развитие на БСП, а като инструмент за легитимиране на действащия лидер над конгреса, над Националния съвет на партията, като нещо изключително, по-скоро като вожд, отколкото като лидер", каза още той пред Bulgaria ON AIR.

Станишев коментира, че когато нещо е започнато с недобра концепция, трудно ще произведе желания от всички резултат. 

"Гледам и последните драми, които се случват на "Позитано". Сега пък се оказва, че главен опонент може да бъде зам.-председятелят на Националния съвет Кирил Добрев – той е един от възможните претенденти. Започва поредната война, сега срещу неговите хора", категоричен е лидерът на ПЕС. 

"Това, което се предлага със Зелената сделка на ЕС, е нов тип икономически отношения", посочи още Сергей Станишев, който попита още "какво става с въглищните централи в България и работещите в тях след Зеления пакт?".