Татяна Буруджиева: Очаквам знакови смени на министри в следващия кабинет, не толкова случайни, защото те вече са нарочени

Според нея ДПС има много сериозни вътрешни проблеми, които трябва да решава

Татяна Буруджиева

Татяна Буруджиева

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган предложи управлението на формацията да не бъде дадено в ръцете само на един човек. Като съпредседатели на ДПС бяха посочени имената на Делян Пеевски и д-р Джевдет Чакъров.

Според политолога Татяна Буруджиева има множество проблеми в партийната организация на ДПС, които биха могли да хвърлят светлина върху тази позиция на Сокола.

"ДПС от доста дълго време няма втория човек - организационният секретар. След Касим Дал ми се струва, че няма такъв човек. Дали е само поради тази причина или е свързано с много други фактори, не е ясно, но има проблем в структурите на ДПС, отбеляза Буруджиева в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите й има проблем вътре в партията и той е електорален -  на младото поколение. Той е проблем на доста ленивото и неработещо младежко ДПС, което иначе беше едно от знаковите и силни партийно младежко обединение години наред, посочва Буруджиева и уточнява, че има много неща, които могат да се изредят. Но факт е, че ДПС трябва да взима решения за себе си.

Темата за ротацията на кабинета "Денков-Габрил" много експерти считат, че стабилността на правителството ще зависи и от външните политики, които оказват влияние на България - като изборите в САЩ, Русия и изборите за Европейски парламент.

Татяна Буруджиева очаква да има знакови смени на министри, които няма да са толкова случайни, защото те вече са нарочени.

"Смятам, че министърът на туризма си е пътник, министърът на здравеопазването също не ми се струва добре да се развива. Има министри, които не съм си правила труда да науча как се казват, защото те работа не вършат. Ако вършеха работа, щяхме да им чуем поне по веднъж имената за тези 4-5 месеца", заяви доц. Буруджиева.