Тихомир Безлов за убийството на Къро: Има подозрения, че е бил информатор на южноафриканската полиция

Появи се и теза, че Къро се обвинява за убийството на Ружа Игнатова, заяви експертът

Тихомир Безлов

Тихомир Безлов

За убийството на Къро има хипотези, които са свързани с България, но и такива, които са свързани с Южна Африка и глобалните криминални мрежи,  тъй като е имало подозрения, че той е информатор на южноафриканската полиция. Убийството му може да бъде обяснено с участието му в кокаинови канали в ЮАР, заяви по БНТ експертът по сигурност Тихомир Безлов.

След убийството на Георги Илиев основните интересни активи на ВИС бяха поставени под контрол на Къро и неговия колега от групировката, разкри Безлов. По думите му Къро е наследник на ВИС-2. "С висока достоверност е обвинението за участието му в убийството на Любо полицая като подбудител. Това показа сблъсък в структурата на Къро", допълни Тихомир Безлов.

Знае се много малко по случая. В Южна Африка сътрудничат много ограничено. "Появи се и теза, че Къро се обвинява за убийството на Ружа Игнатова, възможно е там да има различни интереси. Не бива да се пропуска, че Къро беше включен в темата с опити за убийство, взривове, прокуратура", каза още Тихомир Безлов.