Тома Биков: Кабинетът на проф. Габровски е антикризисен, няма да управлява с опорни точки

Ако това правителство бъде отхвърлено, такава ще бъде съдбата и на следващите - с втори или трети мандат

Тома Биков

Тома Биков

Условието пред този кабинет е да преведе България през тежките кризи. Това заяви в студиото на БНТ депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Ако бъде осъществен този кабинет, той ще бъде с мандата на ГЕРБ-СДС. Партията и ПП стоят зад това правителство, защото за нас това е единствената реална възможност за излизане от политическата криза, посочи още той. 

Биков обясни, че проф. Габровски лично е посочил министрите. А разговорите с него и с представители на останалите политически сили са се водили единствено в посока да бъде съставено програмно правителство, затова и министрите в него са от този тип, а не партийно оцветени личности.

Факт е, че в този кобинет има хора, със свои професионални биографии, които от години не са били в политиките. Това е антикризисно правителство, тоест кандидатите за министри няма нужда се учат 6 месеца какво трябва да работят. Това са хора с ясна проевропейска ориентация, които могат така да организират работата си, че да има резултати, аргументира се Биков. 

По думите му проф. Габровски ще има свободата да управлява извън опорните точки на ГЕРБ. И бе категоричен, че този кабинет няма нищо общо с правителствата на Беров или на Орешарски. 

Мисля, че ако това правителство бъде отхвърлено, то така ще се развият събитията и с правителствата, педложени с втория и с третия мандат, прогнозира Тома Биков.