УНИАН: Жената на Дмитрий Песков открадна песен от украинска певица

Дмитрий Песков, снимка: БГНЕС

Дмитрий Песков, снимка: БГНЕС

Откраднаха песен на украинската певица Кристина Солови, наречена „Тримай“. Тя беше цинично преведена на руски и изпълнена по време на представянето на фигуристка в шоуто на съпругата на прессекретаря на Путин Дмитрий Песков- Татяна Навка, пише УНИАН. Тя притежава империя от недвижими имоти на стойност над 10 милиона долара. Песента беше изпълнена в шоуто „Вечери във фермата“. Руската фигуристка Камила Валиева изпълни композицията на украинката „в образа на Одарка“. Солови вече отговори на циничната постъпка на руснаците: „Получих много оценки от вас във видеото на Навка. Това не е първата кражба на мои произведения от рашисти. И ние не говорим за кражба на една песен. Говорим за присвояване на културните наследство на украинците. Наясно съм, че няма да е лесно да осъдим извършителите. Обръщам се към всички украинци, включително и в чужбина, да ми помогнат да открия и идентифицирам юридическите лица, замесени в това „шоу“. Украинската песен е оръжие. И това е случаят, когато трябва да се обединим, за да вземем нашето”, подчерта певицата.

В шоуто имаше и циничен превод на песента „Нич яка мисячна“, изпълнена от предателката на Украйна Ани Лорак. Нека отбележим, че съпругата на Песков Татяна Навка е родом от украинския Днепър. Самата тя активно подкрепя руската война срещу Украйна. Откраднаха  и известен украински сериал
Руснаците откраднаха украинския сериал „Да хванеш Кайдаш“ – епизодите се появиха в руски пиратски сайтове. В същото време там бяха фотошопирани плакатите на сериала. Сериалът е преведен и на руски.