Управляващата коалиция обсъжда замразяване на цените на някои стоки

Свикана е коалиционна среща в Народното събрание

Свикана е коалиционна среща в Народното събрание заради социалните и икономически мерки, предложени от БСП, съобщи Нова ТВ.

Специално за заседанието в парламента пристигна и вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова. По думите на Нинова, която е и лидер на БСП, сред обсъжданите теми ще е овладяване на инфлацията и цените, както и компенсирането на доходи. „Слагаме началото на разговора за актуализация на бюджета“, посочи още тя.

Лидерът на БСП посочи предложенията на левицата: “Те са в няколко посоки. Данъчната политика – да помислим за възможностите за намаляване на ДДС и акцизи на горивата и на регулираните стоки. Да обсъдим възможността за необлагаем минимум. Трябва да определим понятие за енергийна бедност, за да могат да се отпуснат енергийни помощи на енергийно бедните." - допълни Корнелия Нинова.

Коалиционните партньори от левицата също така излизат с 4 варианта за преизчисляване на пенсиите. "Това е наша стара политика - преизчисляване на всички пенсии с нов средноосигурителен доход“, обясни министърът на икономиката.