Необходими продукти:
за тестото:
200 гр вода
1/3 кубче мая
2 с.л. мас
Брашно (колкото поеме)
Сол
за пицата:
200 гр пушени гърди или бекон
100 гр кашкавал
бучка масло
самардала
Начин на приготвяне:
Омесете меко тесто с посочените по-горе продукти. Направете от него малки топки и ги разточете с големината на малка пица.
В леко намаслен тиган изпечете тестото до златисто и от двете страни. Намажете го обилно с масло.
След това нарежете бекона или гърдите на средно дебели слайдове и запържете в същата мазнина.
Поставете по няколко парчета върху изпеченото тесто за пица, настържете обилно върху тях кашкавал и поръсете със самардала.
Поднесете родопската пицата в голяма плоска чиния с купичка домашно кисело мляко.