Необходими продукти:
за тестото:
200 гр вода
1/3 кубче мая
2 с.л. мас
Брашно (колкото поеме)
Сол
за пицата:
200 гр пушени гърди или бекон
100 гр кашкавал
бучка масло
самардала
Начин на приготвяне:
Омесете меко тесто с посочените по-горе продукти. Направете от него малки топки и ги разточете с големината на малка пица.
В леко намаслен тиган изпечете тестото до златисто и от двете страни. Намажете го обилно с масло.
След това нарежете бекона или гърдите на средно дебели слайдове и запържете в същата мазнина.
Поставете по няколко парчета върху изпеченото тесто за пица, настържете обилно върху тях кашкавал и поръсете със самардала.
Поднесете родопската пицата в голяма плоска чиния с купичка домашно кисело мляко.
Още от Магии в кухнята
Вкусна парена салата
Отлично мезе за хубава българска ракия или като гарнитура към основното ястие
Лакерда
Изключително вкусно мезе и за най-изтънчените ценители на хубава храна
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.