27 Ноември, 2024

Вкусна родопска пица

Вкусна родопска пица

снимка: Faktor.bg

Лесна и бърза за приготвяне, но с неповторим вкус

Необходими продукти:

за тестото:
200 гр вода
1/3 кубче мая
2 с.л. мас
Брашно (колкото поеме)
Сол

за пицата:
200 гр пушени гърди или бекон
100 гр кашкавал
бучка масло
самардала

Начин на приготвяне:

Омесете меко тесто с посочените по-горе продукти. Направете от него малки топки и ги разточете с големината на малка пица. 

В леко намаслен тиган изпечете тестото до златисто и от двете страни. Намажете го обилно с масло.

След това нарежете бекона или гърдите на средно дебели слайдове и запържете в същата мазнина.

Поставете по няколко парчета върху изпеченото тесто за пица, настържете обилно върху тях кашкавал  и поръсете със самардала.

Поднесете родопската пицата в голяма плоска чиния с купичка домашно кисело мляко.

Сподели:
Вкусна парена салата

Вкусна парена салата

Отлично мезе за хубава българска ракия или като гарнитура към основното ястие

Лакерда

Лакерда

Изключително вкусно мезе и за най-изтънчените ценители на хубава храна

Кои са най-популярните чорби и супи у нас?

Кои са най-популярните чорби и супи у нас?

Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.