5 Декември, 2025

Вкусна родопска пица

Вкусна родопска пица

снимка: Faktor.bg

Лесна и бърза за приготвяне, но с неповторим вкус

Необходими продукти:

за тестото:
200 гр вода
1/3 кубче мая
2 с.л. мас
Брашно (колкото поеме)
Сол

за пицата:
200 гр пушени гърди или бекон
100 гр кашкавал
бучка масло
самардала

Начин на приготвяне:

Омесете меко тесто с посочените по-горе продукти. Направете от него малки топки и ги разточете с големината на малка пица. 

В леко намаслен тиган изпечете тестото до златисто и от двете страни. Намажете го обилно с масло.

След това нарежете бекона или гърдите на средно дебели слайдове и запържете в същата мазнина.

Поставете по няколко парчета върху изпеченото тесто за пица, настържете обилно върху тях кашкавал  и поръсете със самардала.

Поднесете родопската пицата в голяма плоска чиния с купичка домашно кисело мляко.

Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза