Владислав Горанов: Политическият модел е счупен, нужно е редовно правителство

"Дори разведени семейства се събират заради децата"

Владислав Горанов

Владислав Горанов

Натрупани са много грешки, включително от ГЕРБ, сега страната има нужда от редовно правителство. Такава позиция изрази пред бТВ представителят на ГЕРБ Владислав Горанов.  

По думите му, дори разведени семейства се събират заради децата – така и политическите сили трябва да намерят начин да съставят кабинет заради непосредствените задачи пред държавата.  Като приоритети той посочи влизането на страната ни в еврозоната и адекватната реакция на войната в Украйна.     

Трябва да дадем отговор искаме ли да сме в еврозоната, да получаваме средства от еврофондовете, по Плана за възстановяване и устойчивост, подчерта Горанов.

Той констатира, че няма нито едно реално и ефективно действие към еврозоната през последните месеци.   

Горанов прогнозира, че дългът ще расте е с много високи темпове, тъй като непрекъснато се теглят нови заеми – засега това не е проблем, защото България е тръгнала от много ниска позиция в „този експеримент през последната година и половина“.

По думите му, сериозният проблем е, че „отвън изглеждаме несигурни и нестабилни, пазарът вече не ни иска“.  

„Дори вече нашите банки не искат да финансират правителството“, посочи той, като предупреди, че това много ще увеличи разходите за плащане на лихви.

„За да постигне краткосрочните си цели Радев счупи политическия модел“, каза още Владислав Горанов.  

Той отбеляза, че не знае дали Росен Плевнелиев и Соломон Паси ще успеят да изпълнят ролята си на „брачен консултант“, но „децата (избирателите – б.р.) са много сърдити“.