„Новият световен ред“ за будалите

Духовниците забравиха Евангелието и вместо за Христос, говорят със страх и ужас за „глобализацията“

Архим. Вартоломей

Архим. Вартоломей

Архим. Вартоломей* (Газетас)


Приказките за „новия световен ред“ са една от пречките пред разрешаването на проблема с окупацията на централната сграда на манастира Есфигмен.
Окупаторите от ГОХ (старостилната гръцка разколническа „църква“) обичат да подхвърлят в разговор думи като „ние сме против новия световен ред“ и че братството на манастира Есфигмен „служи на новия световен ред“, като в този момент дискусията за окупацията приключва.

Е, нека охулват св. Паисий Светогорец, нека оскверняват светия престол в католикона на манастира, нека се подиграват на целия свят с безсрамните си лъжи за това, че са подложени на глад и блокада, докато в същото време снимат пълната си свободия, занаятчийските си съоръжения и търговски дейности, нека разпространяват куп фалшиви новини, нека застрашават реликвите и сградите, нека заплашват с взривяване на целия манастир, нека крадат, плячкосват, извършват всякакви безнравствени престъпления. За много хора всичко това няма значение. Достатъчно е, че те са „против новия световен ред“.
Няколко главатари-измамници, които диво експлоатират едни 20-25 души, ще спасят Атон, Гърция и света!
Как? Като останат необезпокоявани на мястото си и като просто обичайно продължат търговските си дейности и измами.
Опитахме да разберем

какъв е този „нов световен ред“,

на който според тях сме „чираци“, „ортаци“, „служители на заплата“ и т.н.

В науката геополитика „световен ред“ се нарича определена организация на силите (държавите) в международните дела. Всеки път, когато този ред се промени, имаме налице нов световен ред, така да се каже, има ново състояние на взаимоотношенията между великите сили.
Когато Александър Македонски завладя Близкия и Средния изток, например, беше създаден нов световен ред.
Когато Римската империя се разпространи навред, беше създаден друг нов световен ред. Когато преди 200 години големите империи се разпадаха и на Балканите се създаваха нови национални държави, отново беше създаден нов световен ред.

Когато Съветският съюз се разпадна в началото на 90-те години, тогавашният президент на САЩ също говореше за новия световен ред, който се формира след саморазпадането на Източния блок. Тоест тогава за пореден път в историята се създаде нов световен ред.
„Дълбоката държава“ в Русия, свързана с тайните служби, „прие болезнено“ разпадането на Съветския съюз и още оттогава започна да създава и следва планове за възстановяване на руската глобална власт. Докато руската държава се опитваше да се изправи на крака и ѝ трябваха няколко години, за да се подготви за истинска война, тя прилагаше пропагандни похвати за идеологическа борба. Най-евтиното оръжие е пропагандата. Това е война срещу умовете и душите на хората. Като плащаше на няколко пропагандисти и политици във всяка държава (у нас по 4000 лв, бел. прев.) и увличаше много безплатни последователи в качеството на „полезни идиоти“, Русия успя да създаде в повечето западни държави и у нас цели армии от предатели на своята страна. Те са именно тези, чийто основен девиз е превъзходството на собствената им държава над всяка друга.

Точно такава пропаганда се осъществяваше, когато тук в Гърция учениците в училищата бяха обучавани да пишат предварително подготвени доклади за „западното консуматорско общество“ и как „културното влияние на Запада се отразява на нашата страна“ и т.н. В резултат за 30 години получихме един невидим и майсторски проведен „духовен маркетинг“ от страна на Русия. В продължение на много години, а дори и сега,

духовниците забравиха Евангелието и вместо за Христос, говорят със страх и ужас за „новия световен ред“ и „глобализацията“

Пропагандата се разпространяваше по такъв начин, че не биеше на очи. От една страна, говореха се възмутителни неща, а от друга – това се правеше от такива хора, които никой не взимаше насериозно (у нас: Атака, Копейкин, бел. прев.). По този начин пропагандните опорки останаха без разумен отговор и се отгледа цяло едно поколение от новоеничари, готови да унищожат родината си в името на Русия.
Руснаците са прави да говорят за „корумпирания Запад“. Те това го знаят много добре, защото очевидно самите те са корумпирали немалко политици и журналисти в западните страни, като им плащат добре.

Според легендата за „новия световен ред“, той олицетворява всичкото зло на земята. Това е най-лошото нещо, случвало се някога в човешката история, това е световна невидима конспирация, идваща от Запада, това е сатанинска държава, която ще потиска всички хора, ще направи световно правителство и накрая Антихристът ще управлява. Всичко това ще се случи според легендата, ако доминира Запада, а ако доминират Русия, Китай и др., тогава няма да има проблем!
Във време, когато съюзите на Запада, вкл. Европейския съюз, показват признаци на разклащане и разпадане, под благословията на проруските националисти във всяка държава-членка, във време, когато вървим към световна война и се наблюдава отчетлив процес на деглобализация със затваряне на границите и намаляване на търговията и свободното движение на хора, някои будали все още вярват, че ще има световно правителство от „новия световен ред“.
И то при положение, че точно на обратния полюс – в Китай, вече има почти перфектна електронна диктатура на тотален контрол от изкуствен интелект, където не можете дори да пътувате с влак без да имате достатъчно бонус-точки в „социалната система за обществена оценка“. А тук глупаците все още говорят за „антихристова диктатура“, която щяла да доведе до „нов ред“.

В момент, когато руското правителство говори за свой собствен руско-китайски „нов световен ред“,

будалите все още вярват,

че има само един възможен световен ред.
Руснаците използваха 30 години тази легенда. Сега е моментът да пожънат плодовете на десетилетния си труд. И ще успеят, защото глупаците доброволно затварят очите и ушите си за реалността и вярват в „анти-световния-ред“ като в някаква нова религия. Границите между емпатията и глупостта се размиват.
Може би ще се чудите на прочетеното и ще се питате какви доказателства имаме за всичко изречено по-горе? Та доказателствата са толкова много и толкова ясни, че трябва да сме напълно слепи, за да не виждаме „знаците на времето“. Самите руснаци вече открито говорят за тези теории. Представителите на висшата политическа и религиозна власт в Русия и нейният духовен елит (Дугин и подобни нему) без стеснение говорят такива неща на различни публични събирания и конгреси. Руснаците вече открито говорят за „десатанизацията“ на Запада, за Антихриста и т.н., и казват, че ще играят ролята на архангел Михаил и ще изстрелят ядрени оръжия върху нас, за да ни изгорят, изпълнявайки ролята на „наказващия Бог“.

При положение, че самите те се разкриват, като извършват това, за което шепнеха в нелегалност толкова години, какво му трябва повече на мислещия човек? Когато режимът падне, тогава дори пътищата на парите, плащани за тази пропаганда, ще бъдат разкрити. Да не забравяме, че не за първи път руснаците играят подобни игри. Още така наречените „Протоколи на Сионските мъдреци“ бяха изфабрикувани от царската тайна полиция. Класическа рецепта — крадецът вика „дръжте крадеца“. Престъпникът отклонява вниманието на нищо неподозиращите будали, за да извърши замисленото престъпление.
От духовна гледна точка, руснаците се възползваха от условията, които съществуват в либералното плуралистично общество, свободата на изразяване и самоопределение. Те се възползваха и от господстващото в съвременния свят необуздано плътоугодие и плътска разюзданост, за да се представят като уж защитници на „традиционното семейство“.
Как ще го защитят обаче? Като унищожат с атомни бомби всички останали хора. Уви, така наречените „вярващи“ забравят, че Господ прие разкаялата се блудница, а порица фарисеите. И че „митарите и блудниците ще ви изпреварят в Божието царство“.

*Архим. Вартоломей, игумен на Светата обител Есфигмен – Света гора, Атон
———
Превод: архим. Никанор (Мишков)

Източник: „Новият световен ред“ за будалите • Християнство.бг