Йотова смени политиката - атакува руския посланик у нас

Не е редно руският посланик да праща свои заместници за обяснения в МВнР, каза още вицепрезиднатът

Илияна Йотова

Илияна Йотова


"Смятам, че не е редно посланикът на Русия да не даде обяснение пред българското външно министерство. Научих, че тя ще прати свой заместник", заяви вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя е в Казанлък, където започнаха честванията за Трети март, предаде кореспондентът на БГНЕС.

"Президентът ще бъде на честванията в София. Тази година на Шипка ще бъде премиера - чест му прави, защото си спомняте един друг министър-председател господин Борисов, който така и не се качи на Шипка", коментира Йотова.

"Трябва публично да кажем стоп на тази цинична война, която се води на няколкостотин километра от България. Война, която по моя преценка, доста отдавна е замислена, война, за която няма оправдание, няма аргументи. Няма кауза, която да оправдава разрушения и смърт на невинни хора, на деца, на една нова хуманитарна криза, която се задава. Тя ще бъде за целия свят. Експлозията не е само въпрос на оръжия, не е само на украинско-руската граница. Експлозията е в цял свят, защото хуманитарната катастрофа, която предстои ще засегне социални и финансови въпроси. Отговорът на обществеността трябва да е силен. Иначе декларации на институции, правителствени решения, разбира се са нормални и задължителни неща, но най-важно е отношението на хората", заяви Йотова. /БГНЕС