Sky News опроверга фейк на Москва, че руснаците убили 600 украински военни в Краматорск

Кореспондент на медията отиде на място

Sky News опроверга изявления на Москва, че руската армия убила 600 украински военни при ракетни атаки срещу Краматорск през изминалата нощ. Според кремълските пропагандисти, така руснаците отмъстили за гибелта на стотици руснаци в окупирания украински град Макеевка.   

Военният кореспондент на Sky News Анти Куронен, който посети мястото на ракетния удар в Краматорск, потвърди, че пред училището, където според руското  министерсктво на отбраната били настанени украински военни, има огромна яма, но няма пряко попадение върху сградата. Няма и признаци там да е имало воини от Въоръжените сили на Украйна.

„Русия твърди, че убила стотици украински военни при ракетен удар срещу това училище в Краматорск. Сега съм тук и е малко странно, че сградата дори не е отоплена. Освен това местните жители не са видели тук нито една линейка тази сутрин.“ – казва журналистът.

Кореспондентът допълва, че е чул взрив през миналата нощ и е видял голямата яма от удара пред училището, но не е видял никакви признаци за големи загуби сред украинските военни в района.   

„Още една ракета е улучила тези стари гаражи. Трябва да кажа, че сега вярвам повече на собствените си наблюдения и изявленията на Украйна, отколкото на твърденията на министерството на отбраната на Русия за над 600 загинали украински военни.“ – обобщава кореспондентът.

Превод Faktor.bg