Земеделският министър: Ще ви заболят главите от някои браншови организации

Кирил Вътев

Кирил Вътев

Всичко, за което се бяхме разбрали в петък, днес беше оформено окончателно с юристи, за да има приличен вид. По същество нови неща - няма. В понеделник в 12 ч. ще дойдат протестиращите представители на две организации, ще се срещна и с тях.

Това заяви министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, след срещата със земеделците продължила повече от четири часа, предаде novini.bg.

„Обединени земеделски производители" и "Български фермерски съюз" пожелаха среща и ще дойдат в министерството. Другите дойдоха, опитахме се да направим смислен разговор, те казаха, че е било късно и идват, за да ми искат оставката”, посочи министърът.

„Има едни правила, които ги наложихме и някои хора не се съобразяват. Ако ви покажа списъка с браншовите организации, на които искахме да се легитимират с последно отчетно събрание, членска маса, платила три години назад членски внос, което сочи, че имаш постоянно членове, ще ви заболят главите. От друга страна правилата са такива – всеки, който е изпратил желание за среща с определени проблеми и предложения, е дошъл и сме направили разговор”, уточни Вътев.

Представител на земеделците обясни, че това е била една техническа среща. „Списък от нещата в петък е изпратен в Министерски съвет. Очакваме резултатите от там. Финализирането на споразумението ще научите в понеделник следобед, когато очакваме покана при министър-председателя”, посочи той.