5 Декември, 2025

"Чорлавата Кейт"

"Чорлавата Кейт"

Рецептите на Катето Евро:

Винаги ще си спомням ароматите, които се носеха в нашия дом от сладкишите на майка.
Всяка сутрин имахме на закуска пържени филийки, бухтички или мекички или някакви вкусни неща, покрити със сладко и пудра захар. Много ми се е искало, когато порасна и имам свое семейство и аз да приготвям сладкиши... Така и стана!
Съпругът ми обичаше да си хапва сладко и аз се хвърлих в дълбокото с приготвяне на торти. Следвах рецептите на майка, но и често си измислях мои. Една вечер, късно, си измислих един сладкиш, който стана много вкусен и затова съм го включила в моята книга, вижте го и вие!

Необходими продукти:

150 г масло
100 г захар
3 яйца
200 г брашно
3 супени лъжици какао на прах 
две шепи лешници
карамел, който си правите сами
100 г натурален шоколад

Начин на приготвяне:

Разбърквам маслото със захарта, яйцата и шоколада, разтопен на водна баня.
Прибавям брашното и какаото.
Разделям сместа на две и слагам едната половина в съд за печене.
Върху нея поръсвам целите лешници и заливам с карамела, който правя.
След това слагам втората част от сместа и пека.

(edna.bg)
Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза