27 Декември, 2025

"Чорлавата Кейт"

"Чорлавата Кейт"

Рецептите на Катето Евро:

Винаги ще си спомням ароматите, които се носеха в нашия дом от сладкишите на майка.
Всяка сутрин имахме на закуска пържени филийки, бухтички или мекички или някакви вкусни неща, покрити със сладко и пудра захар. Много ми се е искало, когато порасна и имам свое семейство и аз да приготвям сладкиши... Така и стана!
Съпругът ми обичаше да си хапва сладко и аз се хвърлих в дълбокото с приготвяне на торти. Следвах рецептите на майка, но и често си измислях мои. Една вечер, късно, си измислих един сладкиш, който стана много вкусен и затова съм го включила в моята книга, вижте го и вие!

Необходими продукти:

150 г масло
100 г захар
3 яйца
200 г брашно
3 супени лъжици какао на прах 
две шепи лешници
карамел, който си правите сами
100 г натурален шоколад

Начин на приготвяне:

Разбърквам маслото със захарта, яйцата и шоколада, разтопен на водна баня.
Прибавям брашното и какаото.
Разделям сместа на две и слагам едната половина в съд за печене.
Върху нея поръсвам целите лешници и заливам с карамела, който правя.
След това слагам втората част от сместа и пека.

(edna.bg)
Сподели:

Коментари (0)

Зимна бурания за Бъдни вечер 

Зимна бурания за Бъдни вечер 

В народната традиция особено място този ден имат обредните ястия, които се слагат на трапезата. Като последен ден от Рождественския пост, гозбите задължително са постни и са нечетен брой - 7, 9 и т.н.

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите