6 Декември, 2025

Домашен кетчуп

Домашен кетчуп

В сезона на туршиите и компотите това е една прекрасна идея

Време за подготовка: 40 минути
Време за изпълнение: 30 минути

Необходими продукти:
домати
сол
захар
суха чубрица
джоджен
кимион
оцет
карамфил
черен пипер
лимоново нишесте 


Начин на приготвяне:
Доматите се смилат с машинка и се слагат да се изваряват.
Когато са сварени, към тях се добавят подправките на вкус и ако има нужда, кетчупът се сгъстява с разтворено във вода лимоново нишесте.
Слага се в буркани и се стерилизира 10 минути.
Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза