Необходими продукти:
1 кг добре измити ягоди
1 кг захар за сладка и мармалади
Начин на приготвяне:
1. Махнете дръжките на плодовете и за по-сигурно ги измийте отново.
2. Разделете ягодите на две части - едната минете през месомелачка, а другата нарежете на малки парченца. След това смесете двете части.
3. В тава на загрят котлон изсипете плодовете и захарта "Захира" и размесвайте периодично. След 2-3 минути кипене проверете дали лъжицата оставя чиста следа по тавата. Щом това се случи, вашият ягодов конфитюр е готов. Пресипете в буркани и запечатайте.
Класическа рецепта, изпитана в практиката
Фактор Фактор
Още от Магии в кухнята
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.
Хрупкаво пиле с песто, фета и домати
Потърсете сирене фета в саламура
Какво да изберем: Олио или зехтин?
Кое е най-доброто масло за пържене