6 Декември, 2025

Един по-интересен десерт за Великден от "дежурния" козунак

Един по-интересен десерт за Великден от "дежурния" козунак

Мъфините с моркови и орехи освен вкусни, са и подходящи за великденска украса

Необходими съставки:

яйца - 2 броя
краве масло - 1/2 чаена чаша
брашно - 1 чаена чаша
бакпулвер - 1 чаена лъжица
захар - 1/2 чаена чаша
орехи - 1/2 чаена чаша, смлени
моркови - 1/2 чаена чаша, настъргани
кисело мляко - 3 супени лъжици
сол - 1/3 кафена лъжица
ванилии - 1 брой

Рецептата:

По Великден въпросът с десерта като цяло не е на дневен ред, тъй като десертът е готов и присъства във всяка кухня - козунак. Ако обаче имате желание за приготвянето на по-интересен десерт, с който да зарадвате близки и приятели, рецептата за мъфини с моркови  орехи, която ни предлага supichka.com, е много подходяща, а освен като вкусен десерт великденските мъфини с моркови и орехи представляват и великденска украса, с която може да допълните празничната трапеза на Великден. Много ефектни, много подходящи за Великден заради шарените заешки ушички и добавените моркови, великденските мъфини с моркови и орехи са чудена идея за бърз и много лесен великденски десерт.

Първата стъпка от рецептата за великденски мъфини с моркови и орехи е подготовката на продуктите. Всички продукти трябва да са на стайна температура, а маслото да е добре омекнало. 

Пресейте брашното, заедно с бакпулвера.

С помощта на миксер, или пък с тел за разбиване разбивате маслото и захарта. Добавяте яйцата, киселото мляко и солта и ванилията и отново разбивате.

Към течната смес добавете пrесятото брашно и бакпулвера, както и солта, и отново разбъркайте добре. Накрая добавете настърганите на ситно ренде моркови и орехите и разбъркайте, но този път с помощта на лъжица.

Във всяко гнездо на формата за мъфини поставете хартиена кошничка и я напълнете на ¾ със сместа за мъфини с моркови и орехи. Не пълнете формата до горе, защото при печене мъфините ще се надигнат и ще прелеят. Печете великденските мъфини с моркови и орехи в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20-25 минути, като проверявате дали са готови, като ги бучнете с клечка за зъби - ако остане суха, може да вадите мъфините от фурната.

Цветните заешки ушички на великденските са изрязани от картон с различен цвят.

Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза