Ирландската кухня се различава от шотландската и английската с белия пудинг и хляба със сода. Те обаче рядко се приготвят вкъщи, като най-често се купуват от магазин.
По принцип ирландската кухня се различава от всички със своята невероятна простота и практичност.
Ето как се приготвя типичната ирландска закуска (за един човек).
Необходими продукти: 50 г бекон, 2 яйца, 3 броя братвурст (наденички), 50 г боб с доматен сос, 50 г гъби.
Начин на приготвяне: Бобът се сварява. Яйцата се пържат на очи. Наденичките и беконът се изпичат на скара, а гъбите се запържват заедно с две кръгчета суров домат. Приготвя се доматен сос от лъжици доматено пюре, разредено с вода и овкусено със сол и чесън. Приготвените продукти се подреждат в голяма чиния и се поднасят.
Още от Магии в кухнята
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.
Хрупкаво пиле с песто, фета и домати
Потърсете сирене фета в саламура
Какво да изберем: Олио или зехтин?
Кое е най-доброто масло за пържене