26 Декември, 2025

Как да приготвим телешко с лук и моркови

Как да приготвим телешко с лук и моркови

снимка: topforma.bg

Много е важно преди сервиране да аранжираме сготвеното в средата на чинията

Продукти:

За 2 порции

350 г телешко филе
2 глави лук
1 ч.ч. телешки бульон
2 моркова
1/2 с.л. масло
2 с.л. зехтин
2 с.л. чубрица
сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Оставете месото на стайна температура за 20 мин., след което го нарежете на тънки жулиени. Нарежете лука на полумесеци, а морковите на дебели кръгчета.

Загрейте зехтина в тиган и добавете лука. Задушете за няколко минути или докато започне да почервенява, добавете телешкото и разбъркайте. Гответе за 2 мин. и добавете чубрицата и бульона. Разбъркайте и гответе за още 2-3 мин. Телешкото вече трябва да е крехко. Извадете го и оставете течността да се сгъсти.

Сложете морковите в малка тенджерка и покрийте наполовина с вода. Добавете маслото, щипка сол и пипер, кипнете и варете на слаб огън, докато морковите омекнат.

Аранжирайте телешкото с лука в средата на чинията, добавете отцедените моркови и малко от получения сос.

източник: topforma.bg

Сподели:

Коментари (0)

Зимна бурания за Бъдни вечер 

Зимна бурания за Бъдни вечер 

В народната традиция особено място този ден имат обредните ястия, които се слагат на трапезата. Като последен ден от Рождественския пост, гозбите задължително са постни и са нечетен брой - 7, 9 и т.н.

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите