28 Ноември, 2024

Канелони със спанак и моцарела

Канелони със спанак и моцарела

Ако обичате италианската паста - пригответе си едно кулинарно изкушение

Необходими продукти: 

500 г спанак

200 г моцарела

150 г пармезан

12  канелони

4  домата

сол и бял пипер

250 г рикота

1 скилидка чесън

6 бр. филе аншоа

150 г рукола

Начин на приготвяне: Нарежете на ситно чесъна и филенцата аншоа и ги запържете в зехтин. След това добавете измития спанак. Щом спанакът започне да се свива, го изцедете. 

В купа сложете спанака и рикотата. Овкусете ги със сол и бял пипер и разбъркайте хубаво.

Нарежете доматите на кръгчета и ги наредете на дъното на намазнена тавичка.

Напълнете канелоните със спаначената смес. Може да ползвате пош.

Наредете канелоните върху доматите и обилно поръсете с настърган пармезан. Отгоре накъсайте моцарелата на парченца. За завършек поръсете със зехтин и запечете канелоните.

Сервирайте канелоните със салата от рукола. Може да украсите ястието със ситно нарязан зелен лук.

Източник: 24Kitchen

Сподели:
Вкусна парена салата

Вкусна парена салата

Отлично мезе за хубава българска ракия или като гарнитура към основното ястие

Лакерда

Лакерда

Изключително вкусно мезе и за най-изтънчените ценители на хубава храна

Кои са най-популярните чорби и супи у нас?

Кои са най-популярните чорби и супи у нас?

Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.