26 Декември, 2025

Канелони със спанак и моцарела

Канелони със спанак и моцарела

Ако обичате италианската паста - пригответе си едно кулинарно изкушение

Необходими продукти: 

500 г спанак

200 г моцарела

150 г пармезан

12  канелони

4  домата

сол и бял пипер

250 г рикота

1 скилидка чесън

6 бр. филе аншоа

150 г рукола

Начин на приготвяне: Нарежете на ситно чесъна и филенцата аншоа и ги запържете в зехтин. След това добавете измития спанак. Щом спанакът започне да се свива, го изцедете. 

В купа сложете спанака и рикотата. Овкусете ги със сол и бял пипер и разбъркайте хубаво.

Нарежете доматите на кръгчета и ги наредете на дъното на намазнена тавичка.

Напълнете канелоните със спаначената смес. Може да ползвате пош.

Наредете канелоните върху доматите и обилно поръсете с настърган пармезан. Отгоре накъсайте моцарелата на парченца. За завършек поръсете със зехтин и запечете канелоните.

Сервирайте канелоните със салата от рукола. Може да украсите ястието със ситно нарязан зелен лук.

Източник: 24Kitchen

Сподели:

Коментари (0)

Зимна бурания за Бъдни вечер 

Зимна бурания за Бъдни вечер 

В народната традиция особено място този ден имат обредните ястия, които се слагат на трапезата. Като последен ден от Рождественския пост, гозбите задължително са постни и са нечетен брой - 7, 9 и т.н.

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите