Необходими продукти:
500 г спанак
200 г моцарела
150 г пармезан
12 канелони
4 домата
сол и бял пипер
250 г рикота
1 скилидка чесън
6 бр. филе аншоа
150 г рукола
Начин на приготвяне: Нарежете на ситно чесъна и филенцата аншоа и ги запържете в зехтин. След това добавете измития спанак. Щом спанакът започне да се свива, го изцедете.
В купа сложете спанака и рикотата. Овкусете ги със сол и бял пипер и разбъркайте хубаво.
Нарежете доматите на кръгчета и ги наредете на дъното на намазнена тавичка.
Напълнете канелоните със спаначената смес. Може да ползвате пош.
Наредете канелоните върху доматите и обилно поръсете с настърган пармезан. Отгоре накъсайте моцарелата на парченца. За завършек поръсете със зехтин и запечете канелоните.
Сервирайте канелоните със салата от рукола. Може да украсите ястието със ситно нарязан зелен лук.
Източник: 24Kitchen
Още от Магии в кухнята
Вкусна парена салата
Отлично мезе за хубава българска ракия или като гарнитура към основното ястие
Лакерда
Изключително вкусно мезе и за най-изтънчените ценители на хубава храна
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.