21 Декември, 2025

Жадувате за вкусна домашна пица с малко въглехидрати?

Жадувате за вкусна домашна пица с малко въглехидрати?

Жадувате за вкусна домашна пица, но не ви се иска да хапвате толкова много въглехидрати? Кето пица Пеперони е чудесен избор за тези ситуации. Ето как да я приготвите:

Необходими продукти:

Спрей за готвене
2 големи яйца
3 1/2 ч. настъргана моцарела
3/4 ч. бадемово брашно
3/4 ч. нисковъглехидратен доматен сос
1/2 ч. пеперони, нарязан на тънко
1/2 ч. зелена чушка, нарязана на тънко
1/4 ч. лук, нарязан на тънко
Няколко листа пресен босилек, накъсан
3 с. л. настърган пармезан
3 с. л. зехтин
1 ч. л. лют червен пипер

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 300 градуса. Сложете хартия за печене в една тава и я напръскайте със спрей.

В блендера сложете яйцата, 2 чаши от моцарелата и бадемовото брашно и ги разбийте до получаване на гладка смес. Разпределете сместа равномерно в подготвената тава.

Печете до златисто, около 10 минути. Обърнете блата и намажете долната му страна с доматения сос. Нарежете салама, чушките и лука.

Поръсете с останалата моцарела и печете около 15 минути.

Поръсете с пармезана, босилека, зехтина и червения пипер.

https://jenite.bg

Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза