Джейми Оливър е един от най-любимите ни готвачи. Позитивен и изобретателен, той винаги се стреми да приготвя вкусни, интересни и максимално здравословни ястия.
Ето няколко кулинарни съвета от Джейми, които ще ви бъдат в помощ при готвенето.
- За да извлечете повече сок от лимона или лайма, преди да ги разрежете, разтъркайте го добре на масата.
- Когато пържите месо, поръсете една супена лъжица брашно. Така ще се покрие с хрупкава коричка.
- За да премахнете по-лесно костилките от маслините, разтъркайте ги на дъното на купата или на масата.
- Картофите за салата се режат още докато са горещи.
- Когато искате билките да пуснат повече от ароматите си, счукайте ги в хаванче, като добавите към тях малко зехтин.
- Ако имате нужда да се отървете от излишните мазнини, добавяйте към ястията ананас.
- Беконът придава на пилето лек опушен вкус.
- Когато печете риба на скара, за да не залепне върху нея, разтъркайте предварително върху рибата малко количество сол. Така ще се абсорбира част от излишната влага.
- Шоколадовият сос ще стане по-вкусен, ако към него добавите малко портокал.
- Кайсиевите ядки ще придадат лек вкус на амарето към ястията ви.
- Когато стържете лимонова кора, правете това внимателно, като се опитайте да не остъргвате от белия слой, който се намира под нея.
- Кухненската хартия абсорбира излишната мазнина от пилето и не само.
- Когато варите цвекло, добавяйте към водата малко сол.
- За да загуби чилито част от своята острота, премахнете семките му и го изплакнете с вода.
- Когато добавяте мента, слагайте я в началото на готвенето.
- Добавете малко количество вермут, когато приготвяте ризото. Това ще му придаде интересен вкус.
- Когато искате да затоплите мед, сложете бурканчето в купа с топла вода.
Слагайте ментата в началото на готвенето, съветва Джейми Оливър
Още от Магии в кухнята
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.
Хрупкаво пиле с песто, фета и домати
Потърсете сирене фета в саламура
Какво да изберем: Олио или зехтин?
Кое е най-доброто масло за пържене