27 Април, 2025

Кулинарни съвети на един от най-изобретателните готвачи

Кулинарни съвети на един от най-изобретателните готвачи

Слагайте ментата в началото на готвенето, съветва Джейми Оливър

Джейми Оливър е един от най-любимите ни готвачи. Позитивен и изобретателен, той винаги се стреми да приготвя вкусни, интересни и максимално здравословни ястия.

Ето няколко кулинарни съвета от Джейми, които ще ви бъдат в помощ при готвенето.

- За да извлечете повече сок от лимона или лайма, преди да ги разрежете, разтъркайте го добре на масата.
- Когато пържите месо, поръсете една супена лъжица брашно. Така ще се покрие с хрупкава коричка.
- За да премахнете по-лесно костилките от маслините, разтъркайте ги на дъното на купата или на масата.
- Картофите за салата се режат още докато са горещи.
- Когато искате билките да пуснат повече от ароматите си, счукайте ги в хаванче, като добавите към тях малко зехтин.
- Ако имате нужда да се отървете от излишните мазнини, добавяйте към ястията ананас.
- Беконът придава на пилето лек опушен вкус.
- Когато печете риба на скара, за да не залепне върху нея, разтъркайте предварително върху рибата малко количество сол. Така ще се абсорбира част от излишната влага.
- Шоколадовият сос ще стане по-вкусен, ако към него добавите малко портокал.
- Кайсиевите ядки ще придадат лек вкус на амарето към ястията ви.
- Когато стържете лимонова кора, правете това внимателно, като се опитайте да не остъргвате от белия слой, който се намира под нея.
- Кухненската хартия абсорбира излишната мазнина от пилето и не само.
- Когато варите цвекло, добавяйте към водата малко сол.
- За да загуби чилито част от своята острота, премахнете семките му и го изплакнете с вода.
- Когато добавяте мента, слагайте я в началото на готвенето.
- Добавете малко количество вермут, когато приготвяте ризото. Това ще му придаде интересен вкус.
- Когато искате да затоплите мед, сложете бурканчето в купа с топла вода.

https://m.az-jenata.bg

Сподели:

Коментари (0)

Биленик – вкусът на домашния уют

Биленик – вкусът на домашния уют

Това тестено ястие носи едновременно усещането за домашен уют и кулинарна традиция, напомняща за онези простички гозби, приготвяни с обич, но без излишна претенция

Агнешки пеперудки със сладък картоф и свежа салата

Агнешки пеперудки със сладък картоф и свежа салата

Рецептата, която ви предлагаме, чудесно се вписва във вкусно и лесно за приготвяне пролетно меню – агнешкото е класика за сезона, а свежата салата и сладките картофи внасят баланс и лекота в менюто

Телешки дробени със синдермьо

Телешки дробени със синдермьо

Ястието, което ви предлагаме, е различно както на вкус, така и по начин на приготвяне от познатата "синдермьо", която се предлага в ресторантите у нас и в чужбина. Съчетаването на крехкото и ароматно телешко месо с пухкавата синдермьо го прави неустоимо вкусно и питателно