5 Декември, 2025
/

"Глупави" яйца - стара испанска рецепта

"Глупави" яйца - стара испанска рецепта

От кухнята на Иван Звездев

 

Необходими продукти

6 филии хляб - стар и сух хляб - 300 грама
2 ск. чесън
8 стр. магданоз
100 мл.прясно мляко
2 бр. яйца


Начин на приготвяне

За тази рецепта се използва стар и твърд хляб. 

Много ситно се нарязват чесън и магданоз. 

Пет, шест филии се слагат в купа и натрошават. Към тях се добавя нарязаните чесън и магданоз. 

Налива се прясното мляко. Разбърква се добре. 

Разбиват се двете яйца добре в малка купа и се слагат при хляба. 

Всичко се размесва много добре. Сместа не трябва да е течна, а просто да е сочна и да може да се оформя.

Така сместа с оставя да отлежи около 30 минути. Загрява се олио, с лъжица се взема от сместа и слага в тигана.

Пържи се по 3-4 мин от всяка страна. Глупавите яйца се изваждат върху салфетка за кратко и поднасят. 

Сместа може да се обогати с малко парченца шунка, пушена риба или сирене.

(zvezdev.com)

 

Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза