5 Декември, 2025
/

Най-простата, най-нежната и най-вкусната рецепта

Най-простата, най-нежната и най-вкусната рецепта

Шоколадови трюфели само с две съставки

Шоколадовите трюфели са нежни и вкусни, най-важното е да изберем качествени продукти.

Състав:

кондензирано мляко - 240 г
какао на прах - 100 г

Подготовка:

Изсипете кондензираното мляко в тенджера. Поставете на среден огън. Когато се появят първите мехурчета с пяна, отстранете от огъня.

След това пресейте какаото на прах през горещо сито в горещото кондензирано мляко, така че да няма бучки. Пресейте постепенно на три стъпки, бъркайте старателно с  помощта на шпатула до гладка смес. Трябва да излезе гладка плътна шоколадова маса.

Покрийте малка форма за печене или правоъгълна опаковка със стреч фолио. Разпределете приготвената маса от кондензирано мляко и какао, изравнете и уплътнете със силиконова шпатула.

Покрийте със стреч фолио така, че филмът да не докосва повърхността на шоколадовата маса. След това трябва да поставите в хладилника за 2-3 часа.

Поръсете работната повърхност с какао на прах. Извадете шоколадовата маса от формата, отстранете филма. Поставете върху какаото. Нарежете на малки квадратчета. Отгоре поръсете обилно какао. Придайте по-гладка форма с ръцете си. Прехвърлете в чиния и отново леко поръсете с какао.

Съхранявайте домашните шоколадови бонбони в хладилника.

Източник: zajenata.bg

Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза