Шоколадовите трюфели са нежни и вкусни, най-важното е да изберем качествени продукти.
Състав:
кондензирано мляко - 240 г
какао на прах - 100 г
Подготовка:
Изсипете кондензираното мляко в тенджера. Поставете на среден огън. Когато се появят първите мехурчета с пяна, отстранете от огъня.
След това пресейте какаото на прах през горещо сито в горещото кондензирано мляко, така че да няма бучки. Пресейте постепенно на три стъпки, бъркайте старателно с помощта на шпатула до гладка смес. Трябва да излезе гладка плътна шоколадова маса.
Покрийте малка форма за печене или правоъгълна опаковка със стреч фолио. Разпределете приготвената маса от кондензирано мляко и какао, изравнете и уплътнете със силиконова шпатула.
Покрийте със стреч фолио така, че филмът да не докосва повърхността на шоколадовата маса. След това трябва да поставите в хладилника за 2-3 часа.
Поръсете работната повърхност с какао на прах. Извадете шоколадовата маса от формата, отстранете филма. Поставете върху какаото. Нарежете на малки квадратчета. Отгоре поръсете обилно какао. Придайте по-гладка форма с ръцете си. Прехвърлете в чиния и отново леко поръсете с какао.
Съхранявайте домашните шоколадови бонбони в хладилника.
Източник: zajenata.bg
Още от Магии в кухнята
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.
Хрупкаво пиле с песто, фета и домати
Потърсете сирене фета в саламура
Какво да изберем: Олио или зехтин?
Кое е най-доброто масло за пържене