Супа "Лазаня"?!
Италианците обичат лазаня! Обичат и супа! Защо пък да не ги съчетаят в най-съвършеното ястие, което някога е изобретявано?! А вие защо да не опитате нещо вкусно и забавно за вечеря? Само не забравяйте и сиренето!
Юфка – разновидност, според вашите предпочитания
2 супени лъжици екстра-върджин зехтин
1 лук, нарязан на кубчета
1 стъбло целина, нарязани на кубчета
1 морков, обелен и нарязан на кубчета
3 скилидки чесън, нарязани на ситно
Свинско или италианска наденица, каквото имате под ръка
1 супена лъжица изсушен риган
½ чаена лъжичка суха мащерка
Смачкани домати
5-6 чаши пилешки бульон
2½ чаши спанак
½ чаша настъргано сирене пармезан
Сол и прясно смлян черен пипер
¼ чаша рикота сирене
¼ чаша настъргано сирене моцарела
Босилек, необходим при сервиране
Приготвяне
1. Пригответе юфката или избраната от вас паста, според инструкциите показани на опаковката.
2. В голям съд загрявайте зехтина на средна температура. Добавете лука, целината и морковите и пригответе от 6 до 7 минути. Добавете чесъна и солта за още около минута.
3. Добавете месото към тигана и използвайте лъжицата, за да го раздробите на малки парченца.
4. Разбъркайте с риган, мащерка и домати. Добавете бульона и сместа се оставя да загрее на средно слаб огън.
5. Покрийте с капак и оставете за около 25-30 минути.
6. Докато супата къкри, нарежете всяко парченце от пастата.
7. Когато супата е готова, разбъркайте с юфката, спанака и пармезан. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
8. В малка купа разбъркайте рикотата с моцарелата. За да сервирате супата, изсипете 2 супени лъжици смес от сирената в основата на всяка купа, а след това супата с колба отгоре. Сервирайте незабавно, гарнирани с босилек.
Още от Магии в кухнята
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.
Хрупкаво пиле с песто, фета и домати
Потърсете сирене фета в саламура
Какво да изберем: Олио или зехтин?
Кое е най-доброто масло за пържене