6 Декември, 2025

Molto Delizioso: Най-съвършеното ястие, което сицилианецът е изобретявал

Molto Delizioso: Най-съвършеното ястие, което сицилианецът е изобретявал

Супа "Лазаня"?!

Италианците обичат лазаня! Обичат и супа! Защо пък да не ги съчетаят в най-съвършеното ястие, което някога е изобретявано?! А вие защо да не опитате нещо вкусно и забавно за вечеря? Само не забравяйте и сиренето!

Юфка – разновидност, според вашите предпочитания
2 супени лъжици екстра-върджин зехтин
1 лук, нарязан на кубчета
1 стъбло целина, нарязани на кубчета
1 морков, обелен и нарязан на кубчета
3 скилидки чесън, нарязани на ситно
Свинско или италианска наденица, каквото имате под ръка
1 супена лъжица изсушен риган
½ чаена лъжичка суха мащерка
Смачкани домати
5-6 чаши пилешки бульон
2½ чаши спанак
½ чаша настъргано сирене пармезан
Сол и прясно смлян черен пипер
¼ чаша рикота сирене
¼ чаша настъргано сирене моцарела
Босилек, необходим при сервиране

Приготвяне

1. Пригответе юфката или избраната от вас паста, според инструкциите показани на опаковката.

2. В голям съд загрявайте зехтина на средна температура. Добавете лука, целината и морковите и пригответе от 6 до 7 минути. Добавете чесъна и солта за още около минута.

3. Добавете месото към тигана и използвайте лъжицата, за да го раздробите на малки парченца.

4. Разбъркайте с риган, мащерка и домати. Добавете бульона и сместа се оставя да загрее на средно слаб огън.

5. Покрийте с капак и оставете за около 25-30 минути.

6. Докато супата къкри, нарежете всяко парченце от пастата.

7. Когато супата е готова, разбъркайте с юфката, спанака и пармезан. Подправете със сол и черен пипер на вкус.

8. В малка купа разбъркайте рикотата с моцарелата. За да сервирате супата, изсипете 2 супени лъжици смес от сирената в основата на всяка купа, а след това супата с колба отгоре. Сервирайте незабавно, гарнирани с босилек.

mammamia.bg

Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза