7 Декември, 2025

Не само за влюбени: Създайте си радост с палачинкови сърца "Свети Валентин"

Не само за влюбени: Създайте си радост с палачинкови сърца "Свети Валентин"

Как да ги приготвим за празника

Продукти

5 бр. готови палачинки
200 г сирене Маскарпоне
2 с.л. ягодово сладко или конфитюр
форма сърце за изрязването

Как да ги приготвим

Разбиваме сиренето "Маскарпоне" и сладкото с миксер до получаването на пухкава ягодова млечна смес. Слагаме една палачинка, отгоре я мажем със сладката смес, после пак палачинка и така редуваме, докато накрая завършим с маскарпоне и ягодово сладко. Хубаво притискайте всяка палачинка към предната, за да не ви се разделят пластовете при рязането. 

Вземате една формичка сърце за сладки и притискате върху палачинковата торта. Режат се много лесно. Пренасяте внимателно в чиния и така, докато не приготвите всички сърца. По желание върху всяко сърчице може да сложите ягодка (ако нямате пресни, става и от сладко). 

Консумират се веднага. Ако случайно ви останат, може да си съхранявате в хладилник похлупени.

https://www.zajenata.bg

Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза