За тестото:
1 ч.ч хладко прясно мляко
1 ч.л захар
1 с. л сол
7 г мая
1с. л олио
около 500 г брашно
50 г масло за доомесване
За чесновото масло:
50 г масло
магданоз, сол
счукан чесън
100 г настъргана моцарела за поръсване
Замесвам меко тесто, прехвърлям на плота и меся, като добавям маслото. След като втаса и удвои обема си, разточвам на правоъгълна кора и мажа с чесновото масло. Поръсвам с моцарела и режа на правоъгълници (не е нужно да са с идеална форма) и ги слагам в правоъгълна форма. Мажа с яйце и пека на 180 градуса.
Vesi Staikova, член на Фейсгрупата "Домашни гозби"
Още от Магии в кухнята
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.
Хрупкаво пиле с песто, фета и домати
Потърсете сирене фета в саламура
Какво да изберем: Олио или зехтин?
Кое е най-доброто масло за пържене