Необходими продукти:
1-3 бр. яйца
1 ванилия
200 мл прясно мляко
200 г брашно
1 щипка сол
1 с.л. захар
300 г бял шоколад
2 с.л. масло
100 мл сладкарска сметана
Начин на приготвяне: От яйцето, млякото и брашното се прави смес за палачинки. Добавят се захарта, солта и ванилията.
Шоколадът за ганаша се разтопява на водна баня и към него се добавят маслото и сметаната. Разбърква се добре и се слага в хладилник.
При сервиране студеният ганаш се разстила върху топлите палачинки, навиват се рула. По желание може да ги нарежете по диагонал.
Ако предпочитате може да направите ганаша за палачинките и от черен шоколад.
Сервирайте ги като десерт, който може да украсите с течен шоколад.
А защо не и да ги предложите и като вкусна закуска за вашето семейство.
Източник: bonapeti.bg
Още от Магии в кухнята
Три вариации на паста със скариди в чеснов сос
Това ястие е едновременно изискано, питателно и вкусно, но и лесно за приготвяне, което го прави чудесен избор както за бърза вечеря, така и за романтична среща
"Lapas Grelhadas" от слънчева Мадейра
Предястието е не просто необичайно и вкусно, но и изключително атрактивно за очите, защото по традиция се поднася в мидени черупки, в комбинация с препечен хляб и леко газирана пончá (Poncha) – местен коктейл с мед, лимон и местна ракия
Празнично меню: Вкусна магия за неповторими моменти
Открийте специалното меню, което съчетава класически вкусове с модерни акценти, превръщайки всяка трапеза в истинско гурме изживяване. Насладете се на свежа салата със синьо сирене, хрупкави хапки със сьомга и ароматни дробени от младо телешко в гювече. Балансирани, ароматни и с интересна комбинация от вкусове, тези рецепти ще впечатлят вашите гости!