6 Декември, 2025

Палачинки с ганаш от бял шоколад

Палачинки с ганаш от бял шоколад

снимка: food-club.com

Сладко изкушение, с което може да изненадате вашите гости

Необходими продукти:

1-3 бр. яйца
1 ванилия
200 мл прясно мляко
200 г брашно
1 щипка сол
1 с.л. захар
300 г бял шоколад
2 с.л. масло
100 мл сладкарска сметана

Начин на приготвяне: От яйцето, млякото и брашното се прави смес за палачинки. Добавят се захарта, солта и ванилията.

Шоколадът за ганаша се разтопява на водна баня и към него се добавят маслото и сметаната. Разбърква се добре и се слага в хладилник.

При сервиране студеният ганаш се разстила върху топлите палачинки, навиват се рула. По желание може да ги нарежете по диагонал.

Ако предпочитате може да направите ганаша за палачинките и от черен шоколад.

Сервирайте ги като десерт, който може да украсите с течен шоколад.

А защо не и да ги предложите и като вкусна закуска за вашето семейство.

Източник: bonapeti.bg

Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза