25 Декември, 2025

Пълнени картофи с масло и кашкавал

Пълнени картофи с масло и кашкавал

Ако се чудите какво да приготвите, това е апетитна идея

Продукти:

6 големи пресни картофа
150 г обикновено масло или масло с билки и подправки (вече имате рецептата в рубриката)
150 г кашкавал
сирене чедър
1 малка кофичка заквасена сметана
див лук

Приготвяне:

Измийте добре картофите, но не ги белете. Сложете ги в подсолена вряща вода за няколко минути, за да поомекнат. След това с помощта на остър нож разрежете картофите на тънки филийки. Като ги разрязвате, не режете картофите до края. Резените трябва само леко да се разперят като ветрило.
Започнете да слагате маслото и кашкавала на тънки парченца. Тук може да видите как да си направите масло с подправки и билки. За да ви е по-лесно с маслото сложете го за няколко минути във фризера. След като напълните картофите, полейте с малко зехтин. Сложете да се пекат в умерена фурна.
Когато са почти готови поръсете картофите по желание със сирене чедър. Сервирайте с малко заквасена сметана, в която сте сложили див лук. Към продуктите може да добавите и тънко нарязан колбас или шунка.
Сподели:

Коментари (0)

Зимна бурания за Бъдни вечер 

Зимна бурания за Бъдни вечер 

В народната традиция особено място този ден имат обредните ястия, които се слагат на трапезата. Като последен ден от Рождественския пост, гозбите задължително са постни и са нечетен брой - 7, 9 и т.н.

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите