5 Декември, 2025

Пълнени картофи с масло и кашкавал

Пълнени картофи с масло и кашкавал

Ако се чудите какво да приготвите, това е апетитна идея

Продукти:

6 големи пресни картофа
150 г обикновено масло или масло с билки и подправки (вече имате рецептата в рубриката)
150 г кашкавал
сирене чедър
1 малка кофичка заквасена сметана
див лук

Приготвяне:

Измийте добре картофите, но не ги белете. Сложете ги в подсолена вряща вода за няколко минути, за да поомекнат. След това с помощта на остър нож разрежете картофите на тънки филийки. Като ги разрязвате, не режете картофите до края. Резените трябва само леко да се разперят като ветрило.
Започнете да слагате маслото и кашкавала на тънки парченца. Тук може да видите как да си направите масло с подправки и билки. За да ви е по-лесно с маслото сложете го за няколко минути във фризера. След като напълните картофите, полейте с малко зехтин. Сложете да се пекат в умерена фурна.
Когато са почти готови поръсете картофите по желание със сирене чедър. Сервирайте с малко заквасена сметана, в която сте сложили див лук. Към продуктите може да добавите и тънко нарязан колбас или шунка.
Сподели:

Коментари (0)

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза

Кои са най-добрите и безвредни съдове за готвене?

Кои са най-добрите и безвредни съдове за готвене?

Все повече домакинства обръщат внимание не само на вкуса на храната, но и на начина, по който тя се приготвя. Изборът на безвредни съдове за готвене е пряко свързан със здравословното хранене и дълготрайността на кухненското оборудване. Възможностите са разнообразни – от съдове от стомана, керамика, стъкло или емайл, до модерни модели с незалепващо покритие.