5 Декември, 2025

Пъстър боб на тиган

Пъстър боб на тиган

снимка: MateKitchen

Ястието е особено подходящо в дните на Великденския пост

Необходими продукти:


300 гр. зрял боб (от консерва)
2 глави стар лук
2 моркова
2 лютиви чущлета
1 стрък пресен лук
1 стрък пресен чесън
2 с.л. олио
1 с.л. зехтин
сол на вкус
1 ч.л. червен пипер
пресен магданоз

Начин на приготвяне: Нарязан на ситно старият лук се задушава в тиган с олиото, зехтина, червения пипер и 2-3 с.л. вода. След като леко поомекне лукът, се прибавят морковите - нарязани на кубчета, лютивите чушлета - нарязани на лентички, зеленият лук и чесъна - нарязани подходящо. Ако е нужно добавете още няколко с.л. вода, за да се задушат добре всички зеленчуци. Когато са напълно сготвени, прибавете боба и бъркайте, докато ястието остане само на мазнина. Така ще се получи един букет от вкусове, които правят гозбата много вкусна.

След като я свалите от огъня, поръсете със ситно нарязан магданоз.

Добър апетит!

Сподели:

Коментари (0)

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза

Кои са най-добрите и безвредни съдове за готвене?

Кои са най-добрите и безвредни съдове за готвене?

Все повече домакинства обръщат внимание не само на вкуса на храната, но и на начина, по който тя се приготвя. Изборът на безвредни съдове за готвене е пряко свързан със здравословното хранене и дълготрайността на кухненското оборудване. Възможностите са разнообразни – от съдове от стомана, керамика, стъкло или емайл, до модерни модели с незалепващо покритие.