Продукти за 2 порции:
1 ч.л. хариса2 клонки розмарин
150 г черни домати
1 скилидки чесън
180 г сирене фета
черен пипер
1 с.л. зехтини
лимон
сол
3 маслини, зелени
1 с.л. каперси
7 стъпки за приготвянето:
Измийте чери доматите и ги нарежете на осмини. Обелете чесъна и го нарежете на дребно.
Изстискайте сока от разполовените лимони. Нарежете маслините на парчета.
Измийте розмарина, отцедете и накълцайте листата.
Отцедете каперсите и смесете с чесън, маслини, лимонов сок, розмарин, хариса и зехтин. Добавете 1 с.л. нарязан лук.
Смесете с доматите и подправете със сол и черен пипер.
Разполовете сиренето Фета и поставете всеки резен в средата на голям лист фолио (приблизително 30 x 30см). Нанесете сместа от домати и каперси върху сиренето.
Завийте фолиото на пакети и поставете в касерола. Печете в предварително загрята фурна на 180°C (160°C на вентилатор, 4 на газ), за 15 минути. Поставете и сервирайте в чинии, отворете внимателно и поднесете горещи.
По рецепта на liebherr.com.
Още от Магии в кухнята
Вкусна парена салата
Отлично мезе за хубава българска ракия или като гарнитура към основното ястие
Лакерда
Изключително вкусно мезе и за най-изтънчените ценители на хубава храна
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.