5 Декември, 2025

Пилешка салата с манго

Пилешка салата с манго

снимка: topforma.bg

За изтънчени кулинари

Продукти:

За 1 порция

180 г пилешки гърди
90 г микс салати (айсберг, рукола и др.)
60 г манго (добре узряло и нарязани на малки кубчета)
1 с.л. пушен червен пипер
1/2 ч.л. кимион на прах
5 клонки мащерка
1 ч.л. мед
сок от лайм
зехтин
сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Първата стъпка за приготвянето на Пилешка салата с манго, е да поръсите пилешкото месо с подправките  (пушен червен пипер, кимион, мащерка, сол и пипер). След това го начукайте, за да се изтъни леко.

Печете пилешкото месо в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин.

Добавете меда върху месото около 2 минути, преди да го извадите от фурната.

Извадете месото от фурната и го оставете да се охлади, след което го нарежете на тънки ленти.

Сложете салатения микс в голяма купа, заедно с нарязаното манго. Овкусете салатата със сок от лайм, сол, пипер и зехтин.

Добавете пилето най-отгоре в купата със салата и сервирайте. (

източник: topforma.bg

Сподели:

Коментари (0)

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза

Кои са най-добрите и безвредни съдове за готвене?

Кои са най-добрите и безвредни съдове за готвене?

Все повече домакинства обръщат внимание не само на вкуса на храната, но и на начина, по който тя се приготвя. Изборът на безвредни съдове за готвене е пряко свързан със здравословното хранене и дълготрайността на кухненското оборудване. Възможностите са разнообразни – от съдове от стомана, керамика, стъкло или емайл, до модерни модели с незалепващо покритие.