6 Декември, 2025

Пилешко руло с гъби и топено сирене

Пилешко руло с гъби и топено сирене

Подготовка - 15 мин., готвене - 30 мин., порции - 4


Продукти:

350 г пилешки гърди
150 г гъби
2 филии хляб
1 връзка магданоз
100 г топено сирене
100 г кашкавал
сол
черен пипер

Приготвяне:

• Пилешките гърди се оформят с нож така, че да се получи блат.
• Посолява се и се намазва с топеното сирене.
• Отгоре се слага плънката.
• Завива се на руло и се слага в намазнена тавичка с краищата отдолу, за да не се разпадне.
• Пече се във фурна около 30 минути на 200 градуса.
• Малко преди да се извади, отгоре се нареждат резенчета кашкавал и се допича до зачервяване.

Плънката: 

• Гъбите се нарязват на ситно, омесват se с накиснатия във вода хляб, прибавя се наситнения магданоз, сол и черен пипер.
• Готовото руло се оставя около 10 минути и тогава се реже на порции.
Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза