Необходими продукти:
3 големи чушки (най-добре камби)
250 г елда (гречка)
750 мл пилешки бульон
1 белен домат
4 хамсии (или друг вид маринована риба)
1 супена лъжица каперси
50 г бяло саламурено сирене
50 г синьо сирене
3 супени лъжици настърган пармезан или пекорино
пресни зелени подправки
1 стрък пресен зелен лук
2 супени лъжици зехтин
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Чушките се измиват и подсушават. От страната на дръжката се изрязва капаче и почистваме сърцевината им.
Елдата се сварява в пилешкия бульон в съотношение 1:3 (според упътването на нейната опаковка) и се оставя да изстине.
Беленият домат, хамсиите, лукът и зелените подправки се нарязват на ситно, а двата вида сирена на малки кубчета, след което всички те се разбъркват с елдата и каперсите. Овкусяваме със сол, черен пипер и зехтин.
Сместа се разпределя в чушките и отгоре ги поръсваме с настъргания пармезан, а за финал хлопваме капачето на камбите.
Остана да ги намажем със зехтин, да ги сложим в тавичка, но в изправено състояние, а тяхното време за печене е не повече от 20-30 минути на 170 градуса.

Пълнени чушки с елдa
Фактор
Още от Магии в кухнята
Панирана щука с пролетна салата
Тази рецепта е отличен избор за тези, които обичат леки, хрупкави и здравословни ястия, подходящо както за обедно, така и за вечерно меню
Вретено с дроб
Ястието, което ще ви предложим, със сигурност би се харесало на хора, които обичат традиционната кухня с плътни вкусове. То е от онези гозби, които не приготвяме всеки ден, но оставят траен спомен на небцето. Спокойно можем да го наречем кулинарно бижу
Зимна кокошка на фурна
Киселото зеле е истинска супер храна. В България макар да не е уникално, то е специално защото с него можете да приготвите разнообразни традиционни български гозби - сърми, капама, кокошка с кисело зеле и ориз на тиган, кокошка с кисело зеле в гювеч, боб с кисело зеле, бурания, уникални за различни региони у нас.