6 Декември, 2025

Поглезете се, не е задължително да е празник!

Поглезете се, не е задължително да е празник!

Пудингова торта с орехов блат

Необходими съставки

яйце - 1 бр.
захар - 160 г
олио - 100 мл
прясно мляко - 200 мл
брашно - 140 г
бакпулвер - 7 г
орехи - 70 г смлени

ЗА КРЕМА

пудинг - 3 бр. (всяко пакетче 37 или 40 г)
захар - 8 с.л.
прясно мляко - 900 мл
ванилова захар - 2 бр.
масло - 100 г меко

ЗА ДЕКОРАЦИЯ

орехи - смлени
млечен шоколад
банани

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 160 градуса.

Разбийте яйцето със захарта до побеляване. Добавете олио, прясно мляко, смесено брашно с бакпулвера, смлени орехи. След всеки добавен продукт разбивайте с миксера. Готовият продукт сипете във форма 20 см с откачащи се стени. Печете блатът в загрята фурна. Готовият блат оставете да изстива във формата.

За крема: 

Сложете на котлона 700 мл прясно мляко, в останалите 200 мл разтворете 3 пудинга захар и ванилова захар. След като заври млякото, добавете пудинга и бъркайте до завиране на крема. След като заври, махнете от котлона. 

Оставете да изстива и от време на време разбърквайте, за да не хване коричка. 

Разбийте меко масло с миксер и добавяйте по малко вече изстиналия крем. 

Разбиваме до получаването на пухкав гладък крем. Сипете получения крем върху блата във формата.

Оставете 2 часа в хладилник.

Махнете ринга на формата и украсете.
Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза