Необходими съставки
яйце - 1 бр.
захар - 160 г
олио - 100 мл
прясно мляко - 200 мл
брашно - 140 г
бакпулвер - 7 г
орехи - 70 г смлени
ЗА КРЕМА
пудинг - 3 бр. (всяко пакетче 37 или 40 г)
захар - 8 с.л.
прясно мляко - 900 мл
ванилова захар - 2 бр.
масло - 100 г меко
ЗА ДЕКОРАЦИЯ
орехи - смлени
млечен шоколад
банани
Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 160 градуса.
Разбийте яйцето със захарта до побеляване. Добавете олио, прясно мляко, смесено брашно с бакпулвера, смлени орехи. След всеки добавен продукт разбивайте с миксера. Готовият продукт сипете във форма 20 см с откачащи се стени. Печете блатът в загрята фурна. Готовият блат оставете да изстива във формата.
За крема:
Сложете на котлона 700 мл прясно мляко, в останалите 200 мл разтворете 3 пудинга захар и ванилова захар. След като заври млякото, добавете пудинга и бъркайте до завиране на крема. След като заври, махнете от котлона.
Оставете да изстива и от време на време разбърквайте, за да не хване коричка.
Разбийте меко масло с миксер и добавяйте по малко вече изстиналия крем.
Разбиваме до получаването на пухкав гладък крем. Сипете получения крем върху блата във формата.
Оставете 2 часа в хладилник.
Махнете ринга на формата и украсете.
Пудингова торта с орехов блат
Фактор Фактор
Още от Магии в кухнята
Лакерда
Изключително вкусно мезе и за най-изтънчените ценители на хубава храна
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.
Хрупкаво пиле с песто, фета и домати
Потърсете сирене фета в саламура