23 Ноември, 2024
/

Румънска баница - Малай

Приготвяне: 20 мин. Готвене: 40 мин. Порции: 6

Необходими продукти:

царевичен грис - 12 с.л. (равни)
брашно - 12 с.л. тип 500 (равни)
сол - 1 к.л.
кисело мляко - 400 г
яйца - 3 бр.
захар - 1 ч.л.
сирене - 300 г краве
олио - 150 мл
бакпулвер - 1 бр.
сода бикарбонат - 1 к.л.

За заливката:

яйца - 3 бр.
кисело мляко - 400 г

Начин на печене:

За течната смес разбийте яйцата с олиото. Загасете содата в киселото мляко, разбъркайте и добавете към яйцата.

За сухата смес пресейте брашното в купа, добавете царевичния грис, бакпулвер, сол и захар.

Смесете сухите и течните смеси, разбъркайте до хомогенност и добавете натрошеното сирене.

Намажете форма с падащ ринг с малко масло, поръсете с шепа царевичен грис и изсипете сместа.

Печете 20 минути на 180 градуса, след което извадете от фурната и сложете заливка, направена от разбитите яйца с киселото мляко.

Печете още 20 минути до златиста коричка на баницата.

Сподели:

Кои са най-популярните чорби и супи у нас?

Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.

Хрупкаво пиле с песто, фета и домати

Потърсете сирене фета в саламура

Какво да изберем: Олио или зехтин?

Кое е най-доброто масло за пържене