Необходими продукти:
царевичен грис - 12 с.л. (равни)
брашно - 12 с.л. тип 500 (равни)
сол - 1 к.л.
кисело мляко - 400 г
яйца - 3 бр.
захар - 1 ч.л.
сирене - 300 г краве
олио - 150 мл
бакпулвер - 1 бр.
сода бикарбонат - 1 к.л.
За заливката:
яйца - 3 бр.
кисело мляко - 400 г
Начин на печене:
За течната смес разбийте яйцата с олиото. Загасете содата в киселото мляко, разбъркайте и добавете към яйцата.
За сухата смес пресейте брашното в купа, добавете царевичния грис, бакпулвер, сол и захар.
Смесете сухите и течните смеси, разбъркайте до хомогенност и добавете натрошеното сирене.
Намажете форма с падащ ринг с малко масло, поръсете с шепа царевичен грис и изсипете сместа.
Печете 20 минути на 180 градуса, след което извадете от фурната и сложете заливка, направена от разбитите яйца с киселото мляко.
Печете още 20 минути до златиста коричка на баницата.
Още от Магии в кухнята
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.
Хрупкаво пиле с песто, фета и домати
Потърсете сирене фета в саламура
Какво да изберем: Олио или зехтин?
Кое е най-доброто масло за пържене