5 Декември, 2025

Саксия с подправки и зеленчуци в кухнята

Саксия с подправки и зеленчуци в кухнята

Босилекът е топлолюбив и обича да бъде поливан редовно

Не всеки от нас има двор или тераса - съответно място за собствена градина. Но това не означава, че някои подправки и дори зеленчуци не могат да се гледат в саксия в кухнята. Вижте кои са седемте растения, които можете спокойно да отгледате у дома.

Червени люти чушки

Лютите чушки обичат топлината и светлината. Поливайте ги два или три пъти седмично, като внимавайте почвата да не е прекалено мокра, за да не изгние стеблото.
След засаждането на семката, растението се "появява" между месец и половина и два месеца. 

Розмарин

Той е топлолюбив и може да се отглежда в саксия. Добре е да го "подстригвате" от време на време.

Босилек

Той е топлолюбив, обича температурите между 20 и 30 градуса и да бъде поливан редовно. 

Джинджифил

Той също е подходящ за отглеждане в саксия, обича топлината и светлината, но не го поставяйте директно на слънчевите лъчи. 

Рукола

Тя не обича прекалената топлина, а ако я засадите в саксия, не я излагайте директно на слънве. Готова е за консумация до 40 дни след засаждането. 

Репички

За тях не ви трябва голяма саксия. Гледайте почвата да е влажна и не ги излагайте на пряка слънчева светлина. 

Мента

Тя също не обича пряката слъбчева светлина, но гледайте да поддържате почвата й влажна. 



Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза