27 Декември, 2025

Сарай сарма

Сарай сарма

Уникален турски сладкиш

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

бисквити - 150 г обикновени
сметана - 100 мл течна сладкарска

ЗА КРЕМА

прясно мляко - 1 л
захар - 170 г
брашно - 100 г
какао - 2 с.л.
ванилия - 1 бр.
краве масло - 50 г

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Бисквитите се смилат. Изсипват се в тава с размер 36/24 см и се заглаждат.
Брашното се смесва с какаото и се разрежда с част от млякото.
Останалото мляко се затопля заедно със захарта до завиране. Изсипва се към брашнената каша и се връща на котлона.

Сладкарският крем се вари до сгъстяване.

Внимателно, както е топъл кремът, се разпределя върху бисквитите и се заглажда. Оставя се да изстине на стайна температура.

Течната сметана се разбива до плътност. Намазва се върху крема и тавата се поставя в хладилника за 2-3 часа.

Турският десерт се нарязва на ленти, които се навиват на рулца.

Да ви е сладко с този уникален сладкиш - Сарай сарма!

https://recepti.gotvach.bg

Сподели:

Коментари (0)

Зимна бурания за Бъдни вечер 

Зимна бурания за Бъдни вечер 

В народната традиция особено място този ден имат обредните ястия, които се слагат на трапезата. Като последен ден от Рождественския пост, гозбите задължително са постни и са нечетен брой - 7, 9 и т.н.

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите