25 Ноември, 2024

Сарай сарма

Сарай сарма

Уникален турски сладкиш

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

бисквити - 150 г обикновени
сметана - 100 мл течна сладкарска

ЗА КРЕМА

прясно мляко - 1 л
захар - 170 г
брашно - 100 г
какао - 2 с.л.
ванилия - 1 бр.
краве масло - 50 г

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Бисквитите се смилат. Изсипват се в тава с размер 36/24 см и се заглаждат.
Брашното се смесва с какаото и се разрежда с част от млякото.
Останалото мляко се затопля заедно със захарта до завиране. Изсипва се към брашнената каша и се връща на котлона.

Сладкарският крем се вари до сгъстяване.

Внимателно, както е топъл кремът, се разпределя върху бисквитите и се заглажда. Оставя се да изстине на стайна температура.

Течната сметана се разбива до плътност. Намазва се върху крема и тавата се поставя в хладилника за 2-3 часа.

Турският десерт се нарязва на ленти, които се навиват на рулца.

Да ви е сладко с този уникален сладкиш - Сарай сарма!

https://recepti.gotvach.bg

Сподели:

Лакерда

Изключително вкусно мезе и за най-изтънчените ценители на хубава храна

Кои са най-популярните чорби и супи у нас?

Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.

Хрупкаво пиле с песто, фета и домати

Потърсете сирене фета в саламура