6 Декември, 2025

Шишчета по панаирджийски с малко сланинка и още нещо

Шишчета по панаирджийски с малко сланинка и още нещо

Апетитни и неустоими, с гъбки, лук и чушки

Най-важните съставки

бекон
гъби
лук
олио
свинска мас
свинска плешка
свинско
сланина
сол
пипер
черен пипер
чушки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Тайната е първо в месото

Трябва да е шаренко и да има мазнина - бекон или плешката са добър избор. Подготвя се от предишния ден - трябва да преседят поне 24 часа, ако може повече, още по-добре. Нарязвате го на дребни парчета за шишчета, не правите суфлаки, където месото е голямо.

Маринатата е само сол, черен пипер и олио. Шишчетата трябва да плуват в него. Да - това е тайната - никакви други съставки!

След това по ваш избор добавяте другите продукти за шишчето. Аз слагам лук, чушка и гъби. Ползвам дървени шишчета - продават се във всяка верига хранителни магазини.

Как се правят

Лукът се нарязва на 4 части и после се отделя, за да стане под формата на чашка. Първо набождате лук, след това месото влиза в чашката, след това чушката, гъба и пак лук. Нагрявате си скарата или барбекюто, намазвате с лук или сланина, за да не се залепят шишчетата. Печене от всички страни - въртят се около 4 пъти.

(kulinarno.bg)
Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза