30 Ноември, 2024

Шишчета по панаирджийски с малко сланинка и още нещо

Шишчета по панаирджийски с малко сланинка и още нещо

Апетитни и неустоими, с гъбки, лук и чушки

Най-важните съставки

бекон
гъби
лук
олио
свинска мас
свинска плешка
свинско
сланина
сол
пипер
черен пипер
чушки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Тайната е първо в месото

Трябва да е шаренко и да има мазнина - бекон или плешката са добър избор. Подготвя се от предишния ден - трябва да преседят поне 24 часа, ако може повече, още по-добре. Нарязвате го на дребни парчета за шишчета, не правите суфлаки, където месото е голямо.

Маринатата е само сол, черен пипер и олио. Шишчетата трябва да плуват в него. Да - това е тайната - никакви други съставки!

След това по ваш избор добавяте другите продукти за шишчето. Аз слагам лук, чушка и гъби. Ползвам дървени шишчета - продават се във всяка верига хранителни магазини.

Как се правят

Лукът се нарязва на 4 части и после се отделя, за да стане под формата на чашка. Първо набождате лук, след това месото влиза в чашката, след това чушката, гъба и пак лук. Нагрявате си скарата или барбекюто, намазвате с лук или сланина, за да не се залепят шишчетата. Печене от всички страни - въртят се около 4 пъти.

(kulinarno.bg)
Сподели:
Вкусна парена салата

Вкусна парена салата

Отлично мезе за хубава българска ракия или като гарнитура към основното ястие

Лакерда

Лакерда

Изключително вкусно мезе и за най-изтънчените ценители на хубава храна

Кои са най-популярните чорби и супи у нас?

Кои са най-популярните чорби и супи у нас?

Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.