6 Декември, 2025

Тази рецепта ще събере цялото домочадие около пълните чинии

Тази рецепта ще събере цялото домочадие около пълните чинии

Тя носи все още и духа на празниците

Тази рецепта все още носи духа на празнициъе и ще ви събира около добрата храна с повече време за общуване. Предлагаме ви ястия, приготвени от ресторант "Национал", гр. Хисаря и публикувани от dnevnik.

Зелеви сарми с кълцано месо за 8 порции:

Необходими продукти:

1.5 кг зелеви листа
600 г свински врат
600 г пилешко филе
400 г бял ориз
200 г стар лук
200 г моркови
100 мл олио
800 мл зеленчуков бульон
кимион
джоджен
сол
черен пипер
1 с.л червен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на дребни късчета. Овкусяваме го със сол и черен пипер и го запържваме в мазнината. Добавяме предварително наситнените лук и морков, след това и ориза. Накрая наливаме бульона и останалите подправки на вкус.

Навиваме сарми в желаната форма, поръсваме ги с червения пипер, нареждаме в омазнена тавичка и печем на 180 градуса за 30 – 40 минути.

Сподели:

Коментари (0)

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Есенни сармички от прясно зеле и пълнени чушки

Сармите от прясно зеле, в комбинация със сладка червена чушка и пълнеж от кайма и ориз, е истинска есенна класика на българската трапеза