Тази рецепта все още носи духа на празнициъе и ще ви събира около добрата храна с повече време за общуване. Предлагаме ви ястия, приготвени от ресторант "Национал", гр. Хисаря и публикувани от dnevnik.
Зелеви сарми с кълцано месо за 8 порции:
Необходими продукти:
1.5 кг зелеви листа
600 г свински врат
600 г пилешко филе
400 г бял ориз
200 г стар лук
200 г моркови
100 мл олио
800 мл зеленчуков бульон
кимион
джоджен
сол
черен пипер
1 с.л червен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на дребни късчета. Овкусяваме го със сол и черен пипер и го запържваме в мазнината. Добавяме предварително наситнените лук и морков, след това и ориза. Накрая наливаме бульона и останалите подправки на вкус.
Навиваме сарми в желаната форма, поръсваме ги с червения пипер, нареждаме в омазнена тавичка и печем на 180 градуса за 30 – 40 минути.
Още от Магии в кухнята
Три вариации на паста със скариди в чеснов сос
Това ястие е едновременно изискано, питателно и вкусно, но и лесно за приготвяне, което го прави чудесен избор както за бърза вечеря, така и за романтична среща
"Lapas Grelhadas" от слънчева Мадейра
Предястието е не просто необичайно и вкусно, но и изключително атрактивно за очите, защото по традиция се поднася в мидени черупки, в комбинация с препечен хляб и леко газирана пончá (Poncha) – местен коктейл с мед, лимон и местна ракия
Празнично меню: Вкусна магия за неповторими моменти
Открийте специалното меню, което съчетава класически вкусове с модерни акценти, превръщайки всяка трапеза в истинско гурме изживяване. Насладете се на свежа салата със синьо сирене, хрупкави хапки със сьомга и ароматни дробени от младо телешко в гювече. Балансирани, ароматни и с интересна комбинация от вкусове, тези рецепти ще впечатлят вашите гости!