Необходими съставки
брашно - 650 г
захар - 60 г
сол - 1 ч.л.
кефир - 200 г (айрян)
прясно мляко - 50 мл
мая - 25 г жива мая или 1 с.л. с връх суха
масло - 75 г
яйца - 2 бр.
Начин на приготвяне
В купа се поставя прясното мляко предварително загрято леко и в него се разтваря маята.
Кравето масло се разтопява и се прибавя в купата, добавя се захарта, кефирът, яйцата, солта.
Разбърква се всичко много добре и се прибавя брашното, което предварително сме пресели. Замесва се гладко и еластично тесто.
Тестото се оставя да втаса. От полученото тесто може да се оформят сладки и солени кифлички, пити, тутманици.
Още от Магии в кухнята
Вкусна парена салата
Отлично мезе за хубава българска ракия или като гарнитура към основното ястие
Лакерда
Изключително вкусно мезе и за най-изтънчените ценители на хубава храна
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.