НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
кайма - 700 г смес
лук - 2 глави
кисели краставички - 3 бр.
кашкавал - 100 г
бульон - 1 кубче телешки
магданоз - 5 - 6 стръка
соев сос - 2 с.л.
олио - 5 с.л.
чубрица - 2 ч.л.
черен пипер
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Смесете каймата с нарязания лук, киселите краставички, магданоза. Добавете чубрицата, пипера, настъргания кашкавал.
Налейте 5 с.л. вода и поръсете със стрития телешки бульон. Омесете каймата, оформете топки и ги изтънете.
Смесете соевия сос и олиото. Преди печене намаслете с тях кюфтетата. Пекат се на умерено загрята скара.
(Ezine.bg)
Още от Магии в кухнята
Кои са най-популярните чорби и супи у нас?
Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.
Хрупкаво пиле с песто, фета и домати
Потърсете сирене фета в саламура
Какво да изберем: Олио или зехтин?
Кое е най-доброто масло за пържене