24 Ноември, 2024

Яйца на очи с пресен лук в гювече

Яйца на очи с пресен лук в гювече

Готварска рецепта за всеки вкус

Необходими продукти:

яйца - 8-10
краве масло - 40-50 г
пресен кромид лук - 4-5 връзки
магданоз
сол

Начин на приготвяне:

Измийте и нарежете лука на ситно, смесете го със магданоза, нарязан на ситно, сложете сместа в 5 глинени гювечета, задушете с по 1 с.л. вода и малко сол.
Яйцата се счупват (от ниско) 2 бр. в гювече, добавете вода при необходимост.
Похлупете и запечете във фурна, докато леко се забули жълтъкът от втвърдения белтък.
Сподели:

Кои са най-популярните чорби и супи у нас?

Българската кухня е богата на разнообразие от чорби и супи, които заемат специално място на трапезата.

Хрупкаво пиле с песто, фета и домати

Потърсете сирене фета в саламура

Какво да изберем: Олио или зехтин?

Кое е най-доброто масло за пържене