28 Декември, 2025

Яйца на очи с пресен лук в гювече

Яйца на очи с пресен лук в гювече

Готварска рецепта за всеки вкус

Необходими продукти:

яйца - 8-10
краве масло - 40-50 г
пресен кромид лук - 4-5 връзки
магданоз
сол

Начин на приготвяне:

Измийте и нарежете лука на ситно, смесете го със магданоза, нарязан на ситно, сложете сместа в 5 глинени гювечета, задушете с по 1 с.л. вода и малко сол.
Яйцата се счупват (от ниско) 2 бр. в гювече, добавете вода при необходимост.
Похлупете и запечете във фурна, докато леко се забули жълтъкът от втвърдения белтък.
Сподели:

Коментари (0)

Зимна бурания за Бъдни вечер 

Зимна бурания за Бъдни вечер 

В народната традиция особено място този ден имат обредните ястия, които се слагат на трапезата. Като последен ден от Рождественския пост, гозбите задължително са постни и са нечетен брой - 7, 9 и т.н.

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Три рецепти за пухкави мекици за Свети Сава

Предлагаме ви автентични рецепти за мекици, без които празникът на св. Сава няма да е истински. Постни, диетични и блажни, те са лесни за приготвяне и са невероятно вкусни

Морско плато „Фантазия"

Морско плато „Фантазия"

Елегантното рибно плато от вкусен пастет от сьомга, аншоа, хайвер и сушени домати е бързо и вкусно. Изисква само малко време и много фантазия, за да го приготвите