Най-вкусните кебапчетата се приготвят от агнешко месо. Ето точната рецепта.
Продукти:
600 г агнешко месо
3 стръка зелен лук
млян бахар
1/2 ч. л. сол
1 с. л. сода
смлян черен пипер
Приготвяне:
• Месото се почиства от ципите и ce смила в месомелачката.
• Омесва се заедно с разтворената сол в содата.
• Покрива се и омесената кайма се поставя в хладилник да престои минимум 1 нощ.
• Прибавя се ситно нарязаната бяла част на лука.
• Овкусява се с бахар и черен пипер на вкус.
• Каймата се премесва и се оставя да престои 1-2 часа.
• Разделя се на 16 части и от всяка с намаслени ръце се оформят кебапчета.
• Пекат се върху сгорещена и намаслена скара, като се обръщат често.
• Готовите агнешки кебапчета трябва да са сочни, но не сурови отвътре.
• Поднасят се веднага с гарнитура по желание. Например дребно нарязан праз, разбъркан с лютеница или доматено пюре.
Още от Магии в кухнята
Обредна прясна погача за Богоявление
Хлябът е на особена почит на празничната трапеза и има култово място в празника
Коледна пуйка с манатарки и сини сливи
Ароматната плънка и канапето от нарязано и задушено кисело зеле правят ястието изкусително вкусно
За Коледната трапеза – зимна борания
Предлагаме ви една по-различна рецепта за постно ястие, което се вписва идеално в празничната традиция на Рождество. Освен, че се готви лесно, то е и много вкусна зимна гозба